maanantai 2. syyskuuta 2013

Nimiäisiin kettuja ja appelsiineja


Suvun pienimmäiselle lahjuksia nimenantojuhliin.
Body on kokoa 68 ja kaava Baby Whale Ottobe 3/13. Kaava on lyhyillä hihoilla, mutta tein pitkät, kun nyt syksyä kohden mennään. Edelliseen (ensimmäiseen tekemääni) bodyyn minkä tein kesällä, laitoin neppipressillä nepit ja niistä tuli hirmu tiukat. Tähän hakkasin vasaralla metallirinkulanepparit ja ne toimii niin kuin pitääkin :) mutta olihan niissäkin aluksi hankaluuksia, kun ne menivät jotenkin kummasti vinoon ja parit piikit jäi törröttämään niistä, mutta rakas mieheni "riensi" apuun, irrotti ne ja sitten tarkisti, kun hakkasin uudet nepparit kiinni ja tällä kertaa onnistuneesti :D
Ketut Riemulilta.
Tähän vaippaan piti tulla nepit (vaipoissa pressi on loistava;), mutta minä ilta myöhään tätä väkersin ja olin kaksi neppiä juntannu kiinni, niin tajusit, että ne on väärinpäin. Rakas mieheni sai taas työkseen irrottaa vinkuranepit, mutta oli sen verran hankalaa hommaa, että kangas meni niin rikki, ettei siihen olisi enää uusia neppejä saanut iskettyä. Meinasin luovuttaa, mutta muistin, että kätköistä saattaisi löytyä vielä 5 vuoden takaisia tarroja silloisista vaippatehtailuista. Jee, yksi valmiiksi muotoon leikattu pehmeä tarra löytyi ja kapeampaa kiinnitykseen hieman enemmän! Vaippa valmistui ja rikkoutunut kangas jäi tarran alle piiloon. Vaikka vaippa ei nyt ehkä ole niin kaunis, kuin alkuperäisessä suunnitelmassani, niin toivottavati ajaa kuitenkin asiansa ;)
Kuva takaa, koska se on siistimpi sieltä puolelta :D
Joustofrotee Emeli Designiltä.
                                       
Lopuksi vielä ihana karkkivärisuora. Innostuin tilaamaan yksivärisiä trikoita (no okei, on pari raitaakin :). Nämäkin Emeli Designiltä. Oli taas nopeaa ja hyvää asiakaspalveua. Minulla on käynyt hyvä tuuri näiden kotimaisten kangaskauppojen kanssa (kopkop) ei tule mieleen yhtään huonoa kokemusta ja aika monesta olen jo ehtinyt tilaamaan. Loistavaa!


11 kommenttia:

 1. Iiik miten ihana kettukangas!
  Ja ihanat ompeluksetkin! Mistä tuo kangas on?

  VastaaPoista
 2. Kiitti Kaina Koo :) Kettukangas on Riemulilta ostettu melkein vuosi sitten. Niillä taisi olla silloin muistaakseni joku erikoiserä myynnissä. En tiedä saako sitä enää.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihan tuo kettubody!! <3
  Hei,onko nuo pääntiet ym.tehty peitetikkikoneella(?) vai saako ne tehtyä ihan perusompelukoneellakin? Tai saa kait mut mites se alapuoli jää vähän tyhmästi.. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitti :)
  Oon tehnyt kanttaukset saumurilla ja sitten tikannu kaksoisneulalla ompelukoneella. Saa varmaan tehtyä ihan kivasti pelkästään ompelukoneellakin :)

  VastaaPoista